måndag 31 januari 2011

Lördagen i Göteborg

Jag anlände i Götet runt halv ett på lördagen. Möttes upp av fina fröken Klara och hennes vän Hanna. Sedan låste jag in min stora väska med packning i ett skåp på centralen.Vi tittade runt i ungefär varenda affär i Nordstan kändes det som. Jag köpte en kjol i vit spets som var på rea.Några timmar senare var det dags att bege oss mot Hagabion där filmen skulle visas.
Så vi väntade på spårvagnen.Inne på biografen hängde filmaffischen! Våran film var först ut och den var riktigt bra, snyggt filmad och med duktiga skådespelare. Jag syntes i närbild och mitt namn stod med i eftertexterna vilket var hundra gånger mer än jag väntat mig.
Några andra bra kortfilmer visades och en bit in i den sista fick jag springa därifrån. Jag missade bussen som jag egentligen skulle ta, jagade efter en annan buss som körde ifrån mig, lyckades komma ombord på en spårvagn och sprang sedan från Brunnsparken till Centralen. Som tur var kunde Mikael och Frida hämta upp mig i Borås. Tur att man har så fina vänner!
Tillsut hamnade jag alltså i Tranemo där inspelningen av musikvideon skulle börja dagen efter, men det får ni höra om någon annan dag.

lördag 29 januari 2011

Hej så länge!

Nu åker jag till Göteborg för att träffa Klara och sedan gå på premiär av kortfilmen vi var statister i Augusti. Imorgon är det inspelning av musikvideo som gäller. Vi hörs på måndag, ha en fin helg!

freeeeedag

Jag har haft en fin fredag trots att jag egentligen inte tänk göra någonting. Slutade praktiken redan klockan fyra och fixade det mesta som behövde göras inför helgen. När jag ändå hade tid över så passade jag på att baka kladdkaka innan jag och mamma åt tacos och såg på Chocolate. Då plingade min mobil till, det var min vän Lasse som ville komma och hälsa på. Vi pratade, spelade gitarr och drack kaffe i några timmar. Så himla trevlig kväll!

onsdag 26 januari 2011

lita



Lita-skorna från Jeffrey Campbell kan bara beskrivas som perfektion.

tisdag 25 januari 2011

om sommarnätter, fnitter och en klump i halsen.

Hans ögon är varma och snälla. Ibland talar vi i telefon i flera timmar och när han ler mot mig får jag fjärilar i magen. Det händer att jag inte förstår hans skämt, men jag skrattar ändå för att inte verka dum. Jag är fjorton år och det är sommarlovet innan åttan. (Sommaren jag färgade mitt blonda hår brunt som choklad. Jag minns att han sa att det blev bra.)
En gång snuddar hans hand nästan vid min när vi sitter bredvid varandra i en soffa och vi brukar kramas varje gång vi ses. En gång somnade jag mot hans axel. Men inte mer än så.

Vi sitter på en brygga, han och jag och några till som spenderar varje dyrbar sekund tillsammans. Det är natt, eller nästan morgon kan man säga. Vi har skrattat oss igenom dygnets få mörka timmar och solen kommer gå upp om bara en liten stund. Luften luktar redan morgon. Det är rätt så kyligt och vi har på oss tjocka tröjor men sitter tätt ihop i en klunga. Någon får en idé, "Vi leker sanning eller konsekvens!" och självklart gör vi det.
Till en början spelar frågorna ingen roll, inte uppdragen heller. Person efter person frågas ut och utmanas. Alla skrattar och jag med. Det är bara en lek. Tills en fråga ställs till honom. Allvar. Vem han gillar av oss som är där. Jag vågar inte andas, kan inte. Tänk om han säger mitt namn. Han öppnar munnen för att svara. Mitt hjärta slår fortare än vad som är möjligt, vibrerar. Slår inte alls.
En annan flickas namn kommer ur hans mun. Han ler och slår ner blicken i marken. Trots det syns det att han rodnar. De andra fnissar. Jag försöker svälja klumpen i halsen med det går inte. Hör hur någon säger att de vore ett bra par. Försöker att fnittra jag med, för att inte avslöja mig. För att det inte ska synas. Synas att jag fantiserat om hur det vore om han var min. Så att ingen ska märka att något har gått sönder inuti. Jag ler medan tonårshjärtat brister.

måndag 24 januari 2011

my heart ticking like a bomb in a birdcage.

DSC03453 copy2Måndag, gick hem alldeles för tidigt. Halvsov bort det mesta av dagen, fyllde huvudet med serier, grät till historien om J.M Barrie, rostade mackor med kantarellklet och sov en stund.

söndag 23 januari 2011

Love, [luhv ]- a profoundly tender, passionate affection for another person.

DSC03256Jag fotade min vän Mikael och hans flickvän Frida idag. Så himla fina!

lördag 22 januari 2011

kalasklädd.

Min mamma fyller år idag, jag har haft på mig finaste sjömanströjan, ätit semlor med rosa grädde och haft besök av släktningar.

torsdag 20 januari 2011

Something sweet or something strong, seems like love no longer can turn me on

onsdag 19 januari 2011

vad som spelades i mina hörlurar när jag gick längs högstadiekorridorer men tuperat hår och svart kajal.

Photobucket
Jag har gjort en spellista med musik som jag lyssnade mycket på när jag var lite yngre än vad jag är nu. En del lyssnar jag fortfarande på men vissa låtar hade jag nästan glömt bort.
På bilden är jag femton och befinner mig på ett tåg på väg till Stockholm tillsammans med två av mina vänner. Vi skulle se Fall Out Boy på Fryshuset och det var så himla bra!

Vad lyssnade ni på för musik när ni var yngre?

tisdag 18 januari 2011

"All I feel for you now is love"

Åh, vacker scen! Nu ska jag sova, är så trött att jag nästan somnar här framför datorn.

måndag 17 januari 2011

The flower said, "I wish I was a tree,", the tree said, "I wish I could be a different kind of tree, The cat wished that it was a bee,

Jag har gått runt och gäspat hela dagen för jag har varit så trött och det har varit så himla mycket mådag. Men så fick jag trevliga och spännande nyheter som gjorde mig så pepp att tröttheten bara försvann. Nästa helg har jag fått en roll i en musikvideo som min kompis mamma är med och regisserar. Det kommer bli så roligt!

söndag 16 januari 2011

Paula.

I lördags fotade jag vackraste Paula ute i kylan.

lördag 15 januari 2011

We won't stop until somebody calls the cops and even then we'll start again and just pretend that nothing ever happened.

Just nu befinner jag mig hemma hos Claras familj. Sedan jag kom hit igår har jag gjort allt man brukar göra här på Höjden, druckit te, klappat alla djuren, fotat, tittat på film med Paula och Elias (Claras syskon), lyssnat på soundtracks från filmer, skrattat och pratat i evigheter. Det enda som saknas är Clara som just nu befinner sig i Burma.
Nu ska jag och Paula ha Twilight-maraton, äta popcorn och dricka Dr. Pepper!

torsdag 13 januari 2011

sju.

Det är nästan omöjligt för mig att sitta still när jag pratar i telefon och jag går ofta flera varv i lägenheten under ett samtal.

Pojkar med markerade käkben gör mig knäsvag.

Mumintrollen har alltid skrämt mig. Det är något väldigt obehagligt med dem.

Jag läser nästan alltid tidningar baklänges. Alltså inte texten, men jag brukar börja på sista sidan och jobbar mig framåt.

De flesta av mina vänner är killar.

Jag är bara 162cm lång men oftast elva cm längre eftersom jag helst har klackar.

Det var över två år sedan jag köpte byxor senast, jag trivs bäst i kjol eller klänning och jag har vänner som aldrig sett mig iklädd något annat.

onsdag 12 januari 2011

Mister, visa mig den maximala hastigheten. Vart du vill, så fort du kan!

Just nu händer det inte mycket. Jag går upp åtta på morgonen, går till praktiken lite innan nio och är där till klockan sex på kvällen. När jag kommer hem tränar jag, äter middag och sedan försöker jag hinna titta lite på film eller någon serie innan jag måste gå och lägga mig.
Jag vill bort från snö och kyla...

tisdag 11 januari 2011

"Does that mean we can make out?"

Älskar den här filmen och särskilt denna scenen. Lägg märke till hjärtformat bokeh i bakgrunden. Sockersött!

måndag 10 januari 2011

rock it on the floor.

I helgen var jag ju statist i en musikvideo. För den här låten om ni undrar. Såhär såg jag ut. Hej hej!Folk som väntar på nästa tagning. Det är mycket väntan på filminspelningar.Det ska sminkas och stylas.och kameravinklar ska testas.Det var några småpojkar där som var helt grymma på att dansa. Jag var superimponerad. Annars kan det se ut lite såhär:Jag hade verkligen jätteroligt och är så glad för alla fina människor som jag träffade!

söndag 9 januari 2011

söndag.

Jag har haft en fantastisk helg! Har träffat massor av härliga människor och haft sjukt roligt. Lägger upp lite bilder imorgon. Nu ska jag snart försöka sova, imorgon är det praktik och tillbaka till verkligheten.

fredag 7 januari 2011

Helg!

Nu är det äntligen helg! Jag åker til Göteborg och ska vara statist i en musikvideo. Spännande! Vad ska ni hitta på?
Vi hörs kanske i helgen, om inte så är jag tillbaka på söndag.
Puss!

torsdag 6 januari 2011

Vid protesfabrikens stängsel la du min hand på min axel och sa att livet var något enkelt, men jag kunde inte hålla med dig.

Jag är ledig idag, så jag sov länge. Egentligen skulle släkten kommit hit på middag men de planerna gick i kras på grund av vädret, de kunde helt enkelt inte ta sig hit. Fy för vintern!
Annars har mest tittat på skins, druckit te, fotat, tagit en promenad men höll på att blåsa bort och nu ska jag färga håret. Berätta vad ni gjort idag! Har ni varit lediga?

onsdag 5 januari 2011

Life inside the music box ain't easy.

Gif Created on Make A Gif

tisdag 4 januari 2011

"I'm Freddie. I met a girl I liked today. She's like beautiful. That's it."


Ikväll ser jag om avsnitt från tredje säsongen av Skins för kanske hundrade gången. Fint som attan och Freddie är så snygg att jag dör. Åh!

Tiger.