onsdag 30 november 2011

Do it for the living and do it for the dead. Do it for the monsters under your bed.

Snäv paljettkjol och klackar är inte bästa utstyrseln när man ska springa till spårvagnen på morgonen, det provade jag imorse. Men på en onsdag borde men ju alltid ha något tjusigt på sig, så det gör inte särskilt mycket.

tisdag 29 november 2011

tre filmer.

De här filmerna har premiär nångång i mars och jag vill verkligen se dem.


The Woman In Black. En riktig spökfilm med Daniel Radcliffe i huvudrollen. Verkar mycket lovande!


The Hunger Games. Boken är grym av trailern att döma så tror jag filmen blir minst lika bra.


Extremely Loud and Incredibly Close.Älskade boken så himla mycket. Sträckläste och grät och grät. Hoppas de kan göra den rättvisa.

Vilka filmer ser ni fram emot nästa år?

måndag 28 november 2011

an education.


Jag såg en så fin film ikväll. An Education heter den.
Den utspelar sig i början av 60-talet i förort till London. Sextonåriga Jenny har sin framtid planerad. Precis som hennes pappa önskar ska hon ta examen med fantastiska betyg och komma in på Oxford. Allting förändras när hon träffar David som är dubbelt så gammal som henne. Han tar med henne på fina restauranger, konserter , resor och nattklubber. Jenny faller för David och dras snabbt in i hans glamorösa värld.

söndag 27 november 2011

uggla.


Är inte detta det finaste ni sett på länge? Jag vill ha en uggla. Kanske är det Harry Potter-nörden i mig som talar. Men fina djur är det.

lördag 26 november 2011

stora flyttdagen.

Idag flyttar jag in i min nya lägenhet. Är så himla pepp! Just nu sitter jag och väntar på att bli upphämtad. Sedan ska det bäras grejer och fixas och donas.

fredag 25 november 2011

nämen titta!


Den här veckan är jag med i lokaltidningen. Här kan ni läsa hela artikeln.

torsdag 24 november 2011

sommaren snurrar fort när vi bara snöar bort.




När temperaturen sjunker och frosten stannar kvar längre och längre på morgonen drömmer jag mig bort till sommaren som kom och gick. Solvarm hud, sena nätter, konserter, knasiga efterfester, resor med tåg och buss. Halmstad, Trollhättan, Tranemo, Göteborg och ett gäng andra platser. Minigolf, kortspel, kubb och sanning eller konsekvens. Öl på uteserveringar, dans, fjärilar i magen, kvällsdopp, åskoväder, studiohäng, filminspelningar, nya vänner, roadtrips och Fridas student.

onsdag 23 november 2011

velvet.

Ett stort mjukt paket med mitt namn på kom fram till mig i förra veckan. Det var från Asos och innehållet var något himla fint i mörkblå sammet med gulddragkedja. Ni ska få se snart.

tisdag 22 november 2011

Our conversations are like minefields. No one's found a safe way through one yet.

Det här hade jag på mig idag. Ursäkta den märkliga minen. Vet inte riktigt vad jag gjorde. VI kanske kan låtsas att det är lite charmigt. Eller så fokuserar vi bara på kläderna istället. Yep. Så gör vi.
Kjolen är från topshop!

citron.

how do you make gifs
Det är något speciellt med citronte. Kanske beror det på att citroner är min favoritfrukt, jag äter dem som man äter apelsiner. Gott är det i alla fall! Friggs har i alla fall kommit ut med ett ekologiskt och fairtrade-märkt sådant. Det är till och med bitar av citron i. Mums! Det finns även ett gäng andra smaker, som green chai med kanel, nejlika och kardemumma och ett som smakar äppelpaj. Prova genast!

måndag 21 november 2011

att hitta en vän.

För bara några timmar sedan var vi främlingar. Vi hade aldrig ens sett varandra. Men nu står vi där mitt i folkmassan. Hand i hand medan tårarna letar sig ner för våra kinder. Den lämnar svarta spår av mascara och eyeliner. Musiken överröstar alla tankar och stänger ute all ångest. Världens finaste man står på scenen framför oss och vi sträcker våra fria händer upp och mot honom. Inget spelar någon roll. Det är här och nu. Leenden blandas med tårar och vi skrattar och snyftar på samma gång. De välbekanta texterna om brustna hjärtan, tonårsångest och hurricanes letar sig in i oss och det går inte att hålla emot. Det här är det finaste vi vet. Alla hoppar, trängs och trycker sig fram. Jag tappar taget om hennes hand och vi kommer ifrån varandra. Vi hinner inte säga hej då ordentligt.
Två år senare står vi på samma plats. Hennes randiga tröja är utbytt mot en sjömansskjorta och hon är lika vacker som då. Det känns självklart att vi är där tillsammans. Lika självklart kändes det att köa i tretton timmar i septembervädret. Invirade i filtar och sovsäckar. Hon kramade om mig som om det inte alls gått tjugofyra långa månader sedan vi sist sågs. Vi skrattar, sjunger högt och hon röker. Pratar om allt mellan himmel och jord och värmer våra händer runt kaffemuggar från Pressbyrån. Efter all väntan är vi äntligen inne. Nästan längst fram vid scenen. Total euforisk lycka och kaos. Dans dans dans.
Efteråt skiljs vi åt ännu en gång. Vi har bara träffats två gånger någonsin, men en sak är jag helt säker på. I publikhavet på en Håkan Hellström-konsert för två år sedan fann jag en väldigt fin vän.

ett hem.

Ätligen har jag hittat en lägenhet! Är så pepp och glad. Det är en fin liten etta som kommer passa mig perfekt. Lite såhär vill jag att det ska kännas i mitt nya hem:



söndag 20 november 2011

ledsamt.


Tycker det är så sorligt att Lars Brandeby har gått bort. Senast igår såg jag en film med honom och tänkte på hur bra han är och hur roligt det är att han fortfarande är aktiv. Han har alltid varit en av mina favoriter bland svenska skådespelare, så beskedet kom som en chock.
Vila i frida Lasse! Du kommer bli saknad.

onsdag 16 november 2011

Besides, the world isn't split up into good people and death eaters. We've all got both light, and dark inside of us.


Sitter och snyftar över den här superfina videon. Tack snälla J.K Rowling för att du skrev de där böckerna. Tack!

måndag 14 november 2011

bok.


Just nu läser jag The Hunger Games. Är helt uppslukad i berättelsen och vill aldrig att boken ska ta slut.

söndag 13 november 2011

helg.


Lite klipp som fanns på minneskortet efter helgen hemma hos mamsen. Måste bli bättre på att komma ihåg att filma.
Vitamin String Quartet - "Come as you are".

lördag 12 november 2011

May your feet serve you well and the rest be sent to hell, where they always have belonged. Cold hearts, colder songs. They will play us out.