onsdag 28 januari 2015

en bild och en gif

IMG_3997
En frukost bestående av en kopp blåbärsmuffins-te, grekisk yoghurt med honung och baguette med cream cheese med vitlökssmak. Den åts upp framför youtubeklipp i lördags en stund innan jag skulle få fina vänner på fikabesök. Som ni ser så har jag haft tulpaner hemma i veckan. Blir så glad av att ha blommor i fina vaser. Det får det kännas som att våren är alldeles runt hörnet.


En nyvaken Clementine på fönsterbrädan. Älskar hennes min när hon upptäcker att jag är där med kameran. Den där lilla fluffbollen förgyller vilken dag som helst.

tisdag 27 januari 2015

Ett litet meddelande!

torsdag 15 januari 2015

något nytt.

IMG_3975
IMG_3955
Något väldigt märkligt hände förra veckan. Jag var och strosade runt i butiker tillsammans med en vän och av en slump började jag rota runt lite i en hög med reajeans. Jag hittade ett par med hög midja som fick följa med hem.
Det känns verkligen superkonstigt för jag har inte använt byxor på flera år. Jag har redan använt dem i skolan, vilket kändes väldigt konstigt och ovant.
Det känns liksom viktigt att våga ha byxor igen eftersom största anledningen till att jag inte trivts i det är att jag tyckt de framhäver delar av min kropp jag lagt ner så mycket energi på att vara missnöjd över. Väldigt onödigt. Slut på det säger jag! Jag tänker minsann ha på mig vad jag vill.
Vi får se om dessa byxorna får några kompisar i min garderob snart. Dock vinner klänningar och kjolar alltid i längden eftersom det är bekvämast och piffigast tycker jag.

onsdag 14 januari 2015

Hur du överlever vintern


I måndags gjorde jag en liten video om hur jag känner inför vintern, som ju är min sämsta årstid.

tisdag 6 januari 2015

Biobesök och vuxna tonåringar

måndag 5 januari 2015

tantfika och hundvalpsgos.

IMG_3881
I söndags bjöd jag hem några fina människor på fika. Ganska mycket kakor men blev ändå lite förtvivlad över att jag inte hade sju sorters kakor. Jaja, fem räcker väl ändå tänker jag. (Jag är nog en tant ändå, inners inne.)

IMG_3886
Anna hade med sig den här lilla sötnosen som hon passade och som inte ville stå still för att bli fotad ens några sekunder.

IMG_3887
Clementine var hemskt nyfiken på henne. Hon har inte träffat så många hundar och absolut inte några valpar. Hon spanade, smög och ålade sig omkring på golvet i ett försök att komma närmare och undersöka den fluffiga filuren.

IMG_3892
Och så en snabb bild som Erik tog på Rasmus och en suddig Abbe i min hall.

fredag 2 januari 2015

katter, vimplar och en massa mat

Här kommer ett gäng bilder från julhelgen som jag helt glömt bort att lägga upp:

IMG_3831
Clementine var söt som vanligt. Vad annars liksom?

IMG_3829
På rusta hittade jag dessa fina glittriga vimplar som fick bo i mitt köksfönster. Egentligen är de kanske julpynt men jag bryr mig inte. De livade upp i mitt annars ganska färglösa kök.

IMG_3819
Något annat som också livar upp lite är värmeljus. Måste måste måste ha det hemma såhär års.

IMG_3814
Mamma var på besök och trots att vi skippat julmaten de senaste åren så fick vi ändå feeling och gjorde ett minijulbord med bara sånt vi gillar.

IMG_3816
Ugnsrostad brysselkål med vitlök och balsamvinäger tillexempel.

IMG_3815
och gurksallad med citron och koriander.

IMG_3811
När vi ändå pratar om mat så lagade jag detta till frukost en dag, Eggs Benedict Florentine, yoghurt med müsli och chailatte. Superdupergott!

IMG_3796
Och GRÖNKÅLSCHIPS. Så himla enkelt och gott. Bara lägg grönkål på ett bakplåtspapper, ringla över lite olja och valfri kryddning och kör i ugnen på 175°C i cirka tio minuter.

IMG_3805
Och som avslutning på inlägget får ni en gullig Clementine igen.

torsdag 1 januari 2015

Ge ingen tid till ånger, det blir bra vad som än kommer.


Så nyårsafton firades ute på Eriks skola tillsammans med hans skolkamrater. Vid tolvslaget höll vi på att bli attackerade av förrymda fyrverkerier men det gick bra som tur var. Jag såg iaf ut såhär och hade på mig ett par av mina fynd från mellandagsrean. Hoppas ni hade en fin kväll igår!