tisdag 11 oktober 2016

3xrosa

pink
pink
pink
bad med badbom från bästa lush. denna gången sex bomb!
pink
💗dougnuts💗
viva las vegas
mjukaste gulligaste tröjan som jag köpte på stadsmissionen för endast tjugo kronor!!

oktober är ju en rosa månad, så glöm inte att bidra till rosa bandet (om ni kan såklart) och att känna på era bröst. mina vän amanda har gjort en utmärkt video om just det som ni kan titta på >>här<<.

måndag 10 oktober 2016

en söndagsfrukost

frukost
min söndagsfrukost såg ut så här. på mackan hade jag förutom tomat och ruccola ett nytt vegopålägg från pärsons med smak av tomat och basilika. hittade det på vårt hemköp och gissar på att det går att få tag på lite överallt. väldigt gott och så himla nice med fler vegetariska alternativ! *ej sponsrad*
började läsa "how to be good" av nick hornby och tillbringade större delen av dagen i soffan, som en ju bör när det är söndag.
jag försöker läsa en massa böcker nu för att komma ikapp mitt reading goal för i år som är att läsa tjugo böcker. har hittills varit sjukt slapp och bara hunnit med elva stycken.

är det förresten nån mer som använder goodreads? tycker det är så kul och fiffigt att se vad andra läser och liksom peppa varandra och få tips och icketips om böcker. har ni det får ni gärna lägga till mig som vän där!

söndag 9 oktober 2016

fjorton frågor och fjorton svar

l

1. Har du något smeknamn?
typ lindisen och lindl av kompisar och max kallar mig för landarf(???) av någon outgrundlig anledning.

2. Har du något konstigt du alltid behöver göra?
konstigt vet jag inte, men måste lyssna på podd när jag ska sova. lyssnar mest på no such thing as a fish och stuff to blow your mind.

3. Andra måsten?
äta frukost. får jag inte frukost så fungerar jag inte.

4. Några lyxvanor?
äter ute rätt så ofta även när jag kanske inte borde

5. När ingen ser, vad gör du då?
ligger på rygg i soffan med datorn på magen och kollar buzzfeedvideos i flera timmar

6. Vad stör du dig på hos andra?
folk som ställer frågor men sen inte lyssnar på svaret. fattar inte!! då behöver vi väl inte ha en konversation om du uppenbarligen inte är intresserad? blä

7. Vad gör dig ledsen?
tanken på att jag nog aldrig någonsin kommer hinna läsa alla böcker/se alla serier som jag vill. knäppt och fånigt kanske med det är sånt jag går runt och tänker på.

8. Vilken sida av sängen sover du på?
vänster!

9. Vad gillar du för filmer?
quirky indie movies typ.

10. Gråter du ofta?
ja och nej. gråter lätt för olika saker, tex när jag blir arg eller läser sorgliga böcker, ser fina grejer på internet (typ humans of new york) men gråter sällan pga att jag är ledsen nu för tiden. det beror helt enkelt på att jag är väldigt glad nu för tiden och det är jäkligt fint ändå.

11. Har du något som du ofta säger åt andra att göra men aldrig gör det själv?
"sluta oroa dig!" är ett råd jag ger till alla men är dålig på att följa själv. har blivit mycket bättre på det men är ändå en rätt ängslig själ.

12. Vad sjunger du när du står i duschen?
oftast ploppar nåt av regina spektor upp i mitt huvud.

13. Vad önskar du dig mest just nu?
att få resa bort någonstans där det är varmt och soligt och liksom få turista. har inte varit utomlands sen 2009 så känner att det verkligen är dags.

14. Vilken maträtt är din favorit?
SUSHI!! men det vet ju säkert alla redan. pizza är nästan på delad förstaplats.

lista från sandra och hanna!

lördag 8 oktober 2016

vårt kök

kitchen
jag har ju knappt visat några bilder alls på hur det ser ut hemma hos mig och max där vi bor sedan snart ett år tillbaka så idag tänkte jag visa lite detaljer från vårt kök.
här på första bilden ser vi köksfönstret. så himla mysigt att kunna stå och titta ut på gården när en diskar istället för att bara stirra in i en vägg. här bor som ni ser ett gäng växter. kaktusar + två avokadobebisar som fått flytta in i ett växthus för att inte katterna ska käka upp dem.

kitchen
på bänken till vänster om fönstret har vi vattenkokare + te och på en nyinköpt skärbräda från tgr (eller flying tiger copenhagen som det bytt namn till tydligen) har vi sånt som vi använder nästan varje gång vi lagar mat. alltså salt, peppar, olja och en skål med vitlök. och högtalare att lyssna på podd i medan en pysslar runt i köket. (just nu rekommenderar jag flora o frida som är en alldeles UTMÄRKT matlagningspodd. tänkte förresten göra ett inlägg med alla roddar jag lyssnar på men det kommer ta ett tag eftersom det är så sjukt många.)

kitchen
på andra sidan spisen har vi sodastream och en telåda. te är viktigt ok! på den bor en kaktus och en suckulent tillsammans med en liten nålfiltad katt med läskiga ögon.

kitchen
på kylskåpet har vi organiserat kaos. en blandning av roliga magneter, middagsplanering, vykort och inköpslistor. har egentligen länge varit emot att ha en massa grejer på kylskåpet men tycker detta är en väldigt fin samling som känns väldigt oss. 

kitchen
på mikron finns lite basilika, bananer och korsord. på väggen har vi ramat in wifi-lösenordet så att våra gäster kan komma åt det lättare.

kitchen
på listen till dörren är rocky ute på promenad. inget konstigt med det.

kitchen
ovanför köksbordet har vi påbörjat en tavelvägg. än så länge är det:
daniel adams ray, en räv jag hittade i en tidning, outkast, drew barrymore också från en tidning, en jan stenmark och en bild på mig och max från första gången vi träffades. 😻

kitchen
på själva köksbordet har vi en vas, kapsylöppnare i form av en säl, pepparhund och en ljusstake från lagerhaus som jag spraymålade i guld.
just nu är det typ det mysigaste rummet i lägenheten även om en del grejer fortfarande behöver fixas. typ taklampa och en gardin för att dölja lite fula delar på balkongdörren.
visar er mer en annan dag. hoppas ni har en fin lördagskväll!