lördag 9 juni 2012

elva frågor.

Jag blev utmanad av Malin Aurora och nu har jag tagit mig tid och svarat på alla frågor.


1. Vad drömde du om att bli när du var liten?

Förutom cirkusprinsessa och privatdetektiv sa jag från det att jag var var tre-fyra år att jag ville bli veterinär. Skulle hjälpa sjuka djur och ha mitt eget djursjukhus. Höll fast vid den tanken tills jag var fjorton ungefär då jag insåg hur mycket plugg det skulle innebära och att tanken på svårt sjuka djur skrämde mig. 

2. Vilken är den bästa bok du någonsin läst?
The History of Love av Nicole Krauss. 

3. I vilket land skulle du välja att bo i resten av dit liv (inte Sverige då)?
Skulle vilja bo på något varmt ställe, som Thailand till exempel. Att slippa sex månader av iskall mörk vinter vore helt fantastiskt!

4. Vilket djur skulle du helst vilja vara?
En katt. Bara för att det verkar vara ett så himla skönt liv. Tänk att vara en huskatt hemma hos någon snäll tant. Bara äta, sova, gosa och leka om vartannat. Helt stressfritt och utan krav.

5. Vem är din största inspiration? 
Min mamma. Hon är den starkaste snällaste bästa personen jag vet. Hon är aldrig rädd för att säga vad hon tycker och hon låter aldrig någon trampa på henne.

6. Vad gör du för att göra världen till en bättre plats?
Jag försöker vara snäll mot folk. Göra små saker som kan göra någon glad. Det krävs så väldigt lite, som ett leende eller så.

7. Vilken är den vackraste film du någonsin sett?
Sofia Coppolas Marie Antoinette är mitt allra bästa ögongodis. Den är full av vackra kläder, tjusiga slott, ett fantastiskt soundtrack och så ljuvliga Kirsten Dunst som grädde på moset.

8. Vilket är ditt favoritcitat?
"You don't have a soul. You are a soul. You have a body." - C.S Lewis


9. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Nja, man kan bli intresserad och kanske lite förälskad i någon väldigt fort såklart. Men att bli kär i någon sådär omedelbart tror jag inte riktigt funkar, då går man ju inte på något annat än första intrycket.


10. Vilken årstid tycker du om allra mest?
Våren, särskilt precis innan sommaren kommer igång på riktigt. När det är tillräckligt varmt för att kunna sitta ute i solen utan jacka och alla vårblommor kikar fram.


11. Skulle du vilja leva om ditt liv och göra saker annorlunda om du kunde?
Nej, absolut inte. Även om jag gjort misstag och gått igenom en del tuffa saker så hade jag inte varit den jag är idag utan det. Har lärt mig en massa viktiga saker på vägen och just därför skulle jag inte vilja ändra på något.

6 kommentarer :

angelica sa...

fina svar :) älskar första bilden! så söt :D

Mitt Hogwartsliv sa...

Ja djursjukhus! Den drömmen hade jag också. Bäst när man var liten var ändå hur man kombinerade alla drömmar. Typ "åh jag vill bli pilot som flyger skadade djur till mitt slott som är ett djursjukhus där jag säljer målningar och är bowlingproffs".

felicia sa...

Tänk om man var en katt alltså. Ibland önskar jag det.

Claire sa...

everything you said is lovely! i completely agree about being a cat, marie antoinette and springtime! :)

Sofia - Londonbloggen sa...

åååh älskar också det citatet av C.S L!!!

Agnes Cecilia sa...

Vilken fin blogg! :)