onsdag 30 december 2009

chicken fried rice

Det här är något av det godaste som finns, dessutom är det otroligt lätt att laga.

Först skär man kyckling i ganska små bitar och steker i olja.
När kycklingen är färdig lägger man i två ägg och rör runt ordentligt som man gör med äggröra ungefär.
Sedan häller man i kallt jasminris. Det kan vara bra att göra riset dagen innan så att det är lite torrt.
Häll sedan i lite vitlök och finhackade morötter och tomater. Rör om noga.
I med finhackad salladslök.
Häll i en skvätt soja (Jag råkade ta lite för mycket, det är därför maten blev så mörk.) och en skvätt sweet chili-sås.
Servera med gurka och något annat gott. Som ruccola till exempel. KLART!

3 kommentarer :

Rebecka sa...

Sv: Jaa, det blir jag verkligen :*

frida sa...

ser helt gott ut

Erica sa...

Godaste någonsin ju. Blir det verkligen som i Thailand då? För jag har aldrig lyckats hitta tillbaka till den smaken. Äh, oavsett vilket så är det hur gott som helst! Kramar