onsdag 9 februari 2011

ville bara visa en sak...

...en gammal reklamannons som tydligt visar hur ideal förändras. Det är typiskt början på året nu med vikthets och bantningstips i varenda tidning, då kan det vara skönt att veta att folk någon gång strävade åt andra hållet.

5 kommentarer :

Lisen Elisabeth sa...

åh, den här gjorde mig glad :)

Annika sa...

Så sjukt bara att det alltid måste vara något håll man ska dras åt. Förstå vad jobbigt för de som var "pinniga" på den tiden, och för de som är "stora" idag. Min mamma berättar att hon mobbades för att hon var smal när hon var ung och hon försökte gå upp i vikt men lyckades inte. Jistanes, people, vilken tokig värld!

Candy sa...

Förstår inte riktigt vad det positiva med den här annonsen är. Den är ju extrem fast åt andra hållet. "If you want to be popular, you can't afford to be skinny"- det är ett ganska sjukt citat som dessutom kan upplevas kränkande, inser du inte det?

Jag blev mobbad som barn för att jag var "för smal" & det är verkligen inte mer okej än att mobba någon för att den är "för tjock", lika lite som en sådan här reklam är mer okej än en som säger att man inte ska vara stor/tjock (vilket det inte ens finns mig veterligen, utan bara sådana som indirekt kan tolkas som det).

Näe, jag fattar inte vad det glädjande med den är. Att hylla ett ideal på direkt bekostnad av ett annat (alltså genom att spotta på det) är inte okej vilket ideal man än talar om. Sen tvivlar jag på att viktökningspiller är så hälsosamma de heller. Så reklamen finner jag faktiskt allra mest sorglig. Precis som jag tycker att bantningsreklam är.

Sofia i London sa...

Candy: fast jag tror att Linda menar att det är skönt att smalhet inte är något objektivt vackert och det här med size 0-ideal inte är något vi alltid kommer vilja besätta, utan en "fas" i mänskligheten.

Men ja, det är lika sorglig att man aldrig duger som man är. Tycker iaf att kroppar som dessa är jättevackra, men också smalare kroppar.

Candy sa...

Sofia i London: Tja, fast det här är ju också en smal kropp. Fast med kurvor då, vilket alla som bär size zero inte har.